Hai traders ! ape khabar ; ) harap dalam keadaan sehat dan dirahmati allah dan dimurahkan Rezeki melalui financial trading market . adakah anda pernah mengetahui ttg tools depth of market?  . DOM telah digunakan oleh kebanyakan professional trader yg brjaya dlm trading mereka . jika anda adalah trader yg yg menggunakan pelbagai teknik technical , maka wajib anda memahami  ttg info DOM ini . maka anda dapat filter dimana setup yg tidak sesuai dan bleh menyebabkan kerugian dlm trading anda .

Dibawah  sy akan terangkan tentang DOM untk pengenalan :-

 

Depth of market  DOM , merupakan tools yg digunakan  oleh professional trader  seperti hedge fund , dealer broker dan institusi bank untk melihat aktiviti pasaran secara REAL TIME . kefahaman penggunaan Depth of market adalah sangat penting kepada trader kerana segala informasi penting seperti time&scale , Kuantiti buyer dan seller , net flow , volume transaction per price , Delta dan lain2 akan dapat diperhatikan dengan jelas . Disamping itu DOM dapat menjejaki aktiviti institusi kewangan dengan mudah . oleh itu DOM dpt mmbantu para trader melihat dgn sangat jelas dan menjadi pedagang berinformasi dan consistent .

STILL PROBLEM WITH TECHNICAL ANALYSIS?? WITH  DOM  YOUR PROBLEM WILL SOLVE !!

Kelas basic DOM sgt2 diperlukan oleh semua peniaga sebelum anda serius  didalam bidang financial trading . kefahaman DOM akan membantu  pedagang memahami bagaimana pasaran bekerja , disamping itu dapat membantu trader mengetahui  apa yg berlaku di belakang carta (disebalik pasaran) .

Paling PENTING ianya dapat menghalang trader daripada dihantui oleh isu-isu yang tidak dapat dijawab oleh trader technical dan fundamental .

Kelebihan Depth of market;-

1) DOM mmberikan maklumat yg tepat mengenai aktiviti pembeli dan penjual seperti jumlah transaksi yg dilakukan di aras harga  seperti support dan resistant (SNR)

2) Melihat perubahan supply dan demand market , dimana permulaan trend bermula  .

3) DOM dpt mengesan kehadiran institution atau informed trader melalui size volume yg ditunjukkan . Saiz volume juga     menentukan liquidity dan volatility pasaran

4) DOM dpt mengesan MANIPULATION yang dilakukan oleh smart money seperti  pump dan dump, fake order dan stop hunting              yg dilakukan oleh  high frequency trader (HFT) / big player .

5) mengurangkan risiko dan meningkatkan potensi untk follow “the big boy”

6) lebih menarik DOM dpt mengenalpasti kekuatan buyer dan seller di kawasan technical level , cntoh seperti SNR , SND,        bolinger  band , eliot wave dan bnyk lg .

KEBANYAKAN  TRADER  MENGHADAPI MASALAH SEPERTI BERIKUT ???

✔️ Masih keliru apa itu market FOREX dan bagaimana mekanisma harga di pasaran FOREX digerakkan??

✔️ Masih mencari jawapan apakah sebenarnya pasaran FOREX dan mengapa teknik dipelajari masih tidak mencapai konsisten

✔️ Gagal mengetahui adakah harga Support & Resistance pasaran akan BREAK atau REVERSE.

✔️ Tidak tahu cara mengesan kehadiran BIG PLAYER di pasaran FOREX.

✔️ Terpengaruh dengan sentiment yang dimainkan oleh pemain besar melalui FEEDNEWS menyebabkan kerugian besar.

✔️ Selalu melakukan analisa backtest demo tetapi di real account masih loss menyebabkan pembaziran masa yang banyak.

 

Jadi sgt PENTING para traders mengetahui ttg DOM , bleh dikira wajiblah jugak . Dimalaysia ni .. masih kurang  pemahaman ttg DOM ini , kerana tak ramai yg membincangkan dan ketengahkan  ttg pentingnya DOM ini . kebanyakannye masih tertumpu kepada technical semata2 .

Lagi pulak , untk belajar DOM ini  kelas nya mmg sgt2 mahal hingga mencecah ribuan ringgit . so mgkin jgk jd factor knapa ramai yg tak mampu untk belajar ttg DOM  nih .

Tahukah bro2 semua? Jika technical dan DOM ini digabungkan pasti  akan letopkan hasil trading anda dengan consistent, yg penting tiap2 bulan withdraw ! .

TERKINI dan TERBARU , pihak broker real trader community mocaz akan  support kelas DOM ini  dgn menanggung kos kelas tersebut yg bernilai RM3000 . baik nye laa hati broker ni sbb nak bantu ramai trader di Malaysia . RM3000 bukan nye sikit taw.. bnyk tuuu , walau bagaimana pun terima kasih sgt2 dgn pihak broker yg  menaja secara percuma kelas ini .

Kelas DOM PERCUMA telah disediakan untk anda yg btul2 serius nk belajar dan success dlm trading , so ambil peluang ini untk tambah knowledge ttg tools DOM ini . sy percaya anda pasti terkejut dan teruja apabila dah faham ttg DOM ini .

Kelas percuma ni dah pun bermula dari awal 2019 lagi , dan diadakan pd setiap minggu  dgn jadual yg telah ditetapkan oleh pihak broker sndiri .

Kelas akan diajar oleh cikgu Norabidin Basiran atau dikenali sebagai Don Malaya .

Beliau memulakan career sebagai professional trader di Forex & futures market pada tahun 2013 dan merupakan full time trader hingga sekarang . Beliau berkelulusan Ijazah sarjana muda Chemical eng. Process(Hons)  di Universiti kuala lumpur (unikl) . beliau juga  merupakan tenaga pengajar di beberapa broker dan aktif menulis artikel mengenai strategi  dan technical analisa di beberapa laman web terpilih .

Beliau juga dijemput untuk menyampaikan maklumat dan analisis  di TRADERS FAIR NIGHT  2019

kelas adalah limited , 

jika anda tak mahu ketinggalan , dan nak join kelas percuma ini,

sila isi maklumat di form yg disediakan dibawah ye…

maklumat kelas dan cntact no akan terus dihantar ke inbox email anda .

dan BONUS ! video analisa market menggunakan DOM akan dihantar terus ke email dari masa ke semasa .

p/s ; jika email tdk diterima didalam inbox anda, sila check di spam folder dan tick not spam , tq.

First Name:
Email address:
Telephone:
WhatsApp saya sekarang